Wednesday, December 31, 2008

Ganyang Palestine


Sejak beberapa hari yg lepas, dunia dikejutkan buat kesekian kali yg entah ke berapa sejak tahun 1948 tentang pembantaian@brutality, uncivilised action terhadap umat Palestin.

Diberitakan (up to date), 360 nyawa telah terkorban, 700+ telah cedera sejak Israel laknatullah melancarkan bom ke wilayah Palestine sejak 3 hari yg lalu.

Otakku ligat berfikir...
Seluruh dunia mengecam
Yahudi dan falanist
Ganas, buas, bengis kejam


Apa yang kita mampu buat :

Di Beirut - ribuan umat Islam berarak di jalanraya membakar bendera, memijak gambar bush. Hasilnya 1 maut dan berpuluh lagi cedera setelah bertempur dengan polis sendiri.


Di Indonesia - ribuan pelajar menunjuk perasaan dijalanan.
Bakar bendera, pijak gambar pemimpin yahudi dan pemimpin Amerika.
Dua cedera kerana dirempuh penunjuk perasaan.


Di Jerman - ribuan rakyat Palestin dan penyokong mereka beraras di jalanan.
Bakar bendera, bakar gambar.
Tujuh orang penunjuk perasaan cedera di belasah polis.


Di Malaysia - Kempen pun bermula tiga hari lepas.
Boikot Nescafe , boikot McD, boikot Tesco .
Boikot semua barangan yahudi .
Semalam saya pergi Tesco ... saja jalan2 tengok apa yang orang Malaysia beli.
Tesco penuh sesak, isteri pergi shopping.
Dalam troli ada Nescafe.
Bapa melayan anak-anak kat McD.

Bila rakyat Malaysia nak berarak di jalanraya ?
Tunggu hari jumaat ...
lepas solat jumaat kumpul ramai-ramai depan masjid...
ganggu orang lalu lalang.
Lepas tu berarak pergi ke Kedutaan Amerika .
Menjerit... bakar bendera, pijak gambar Bush.

Bendera beli di Tesco .
Jom kita bakar ramai-ramai.


Itulah sahaja yang umat Islam mampu buat.
Berarak, buat bising dijalan, baling batu, bakar bendera, pijak gambar.
Lepas tu lapar ... pergi makan kat McD.

Orang Yahudi ketawa besar.
Umat Islam cuma mampu menjerit di jalanan.
Bakar bendera, pijak gambar.


Umat Islam tiada semangat untuk berjuang.
Semangat mereka telah dipadamkan oleh pemimpin-pemimpin Islam.
Berperang bukanlah lagi jihad sebenar.


Ada yag kata :-
Ekonomi adalah jihad sebenar.
Membina senjata bukan wajib bagi umat Islam.
Perusahaan makanan lebih penting.
Mengangkat sejata melawat kafirrun bukan lagi wajib.

Wajib bagi kita ialah membina ekonomi.
Membina ekonomi adalah jihad yang utama.
Mari kita sama-sama membangunkan ekonomi berlandaskan riba' yang dicipta oleh yahudi. Ekonomi adalah jihad sebenar.


Di Genting Gaza... lebih ramai yang mati.
Yang kebuluran, yang menanti maut.


Umat Islam di negara-negara lain sedang bermaharajalela dijalan-jalan raya.
Bakar bendera, pijak gambar.

Teruskanlah ... jihad sebenar ialah ekonomi

Betul ke?
Lalu aku teringat satu petikan dalam buku Rahsia Solat Subuh

"Yahudi tidak akan takut pada org Islam selagi jemaah solat Subuh tidak menyamai jemaah solat Jumaat"

tu dia...."Jawapannya"
Selagi kita tak mendaulat Islam as WAY OF LIFE...
selagi tu la org kafir tak takut dengan kita.



4 comments:

SATRIA 165 said...

Allahuakbar

limaumaniss said...

terkesan di hati...

limaumaniss said...

terkesan di hati...

bazLa' said...

salaam... let's recite this doa together

http://langitillahi.blogspot.com/2008/12/doa-untuk-palestina.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails