Friday, September 19, 2008

Time Flies


.


Salam perpisahan buat teman

18 Sept 2008

Bro,
Arini genap sebulan lu blah dari opis (Dell),
blah dari geng GBS,
blah dari Penang Darul DAP.
Pejam celik, pejam celik, sebulan dah rupanya...

Skrg usrah dah tak mcm dulu, dah kurang "menyengat".
Skrg ni, kdg2 usrah nak dapat 5 org pun susah beb.
Geng2 kawin ( Sa'ban, Syed Faizal, Azwan, dll) manjang je tuang atas alasan keluarga.
Esok agaknya kita dah kawin, mcm tu gak kot.
Risau gak aku bila nengok firman ALLAH ni:-

Dan ketahuilah, bahwa hartamu dan anak-anakmu itu hanyalah sebagai cubaan dan sesungguhnya di sisi Allah-lah pahala yang besar.
(QS Al Anfal-28)

Hai orang-orang yang beriman, janganlah harta-hartamu dan anak-anakmu melalaikan kamu dari mengingati Allah.
Barang siapa yang membuat demikian maka mereka itulah orang-orang yang rugi.
(QS Al Jumuah -9)


KBN = Keindahan Bachelors Nite dah dibubarkan oleh Izuan lepas ko xde.
Now no more KBN melavished dengan seafood, no more watching movies using projector, no more Jalan Jalan Cari Makan to Radix FC, etc.

Memula rasa boring gak,
especialy kat opis.

Biasa kite akan ke surau jamaah Zohor dan Asar, but now aku la sorang2.
Dulu kalau tak hang beam aku, aku beam hang.
Skrg xde sapa2 nak beam, kena ingat sendiri2.
It's doesn't mean selalu nak peringat, but this is what a fren for.
Am I correct?
Correct, correct, correct!



Kalau dulu Isnin & Khamis,
kita poser sunat, lepas tu berbuka di Pak Hussein Tomyam atau di Cafe Jambu,
lepas tu dengar kuliah di Masjid Sg Ara, now no more those stuff.

Life changed a lot bro...

Tak perlah, sahabat datang dan pergi dalam hidup kita.
So do with hang kan?
Surely KL lagi banyak kawan compared to Penang.
More happening kawan2nya, more literate, more up to date.

Seminggu lepas ko blah KL,
Urwah ada sms aku, mintak no hang.

Hopefully hang dah join usrah dia kat sane.

Kitorang kat sini baik2 ajer.
Lu tak merasa, aritu time Permatang Pauh by election.
Best siot jadik MAFREL.
Ciwi, jumpa pak-pak & mak mak menteri
Siap salam ngan DSAI lagik...huhu...

Ko ingat mlm kira undi tu, aku sms ko sampai kol 11/12mlm kot...
Bulan tu bill Maxis cecah ratus siot...
Takper lah, mujur DSAI memang, else apa pun tak dapat.


Bulan poser nih, tadarus tak mcm tahun2 lepas dah.
Kalau dulu Matzab, Izuan, Ong, Omar, Pitman,
kami dok baca semuka dua kat Masjid USM, now no more.

Matzab, as usual, masuk sarang awal sejak kawin...( he he he)
Yang lain2, ntah, hilang ditelah waktu....




Ko pasan tak?
1st two in front row dah meninggalkan usrah GBS.
Yg korang lagik tu, ada possibility ke? hehe
Segalanya mungkin...


Cenderahati bukan cenderamata
Sebab apa cenderahati?
Ingat sampai bila2 sebab dari hati
Kalau cenderamata, ilang dimata, ilang gak dihati...huhuhu



Buat Teman

Tak terasa bila kau pergi,
tapi sayu bila kau tak kembali

Mencarimu dengan hati suci,
lebih indah dari memiliki, tapi tak menghargai

Kau datang tanpa seruan,
Kau pergi tanpa alasan

kejarlah dia (persahabatan),
sebelum ia hilang dari pandangan
kerana hadirnya anugerah tiada bandingan


Pesan Imam Shafie

Aku mencintai sahabatku, dengan segenap jiwaku

Sahabat yang baik adalah seiring denganku,
dan menjaga nama baikku ketika aku hidup dan selepas mati.

Kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan
kerana aku akan merasa senang

Semakin aku ramai sahabat
Semakin aku percaya diri

Aku selalu berharap mendapat teman sejati
Yang tidak luntur baiknya dalam suka dan duka
Jika aku dapat, aku ingin setia padanya..

**Imam Shafie**


7 comments:

stocks picks said...

well its nice to know that you have great hits here.

my spacenhance said...

its good to know about it? where did you get that information?

love in the philippines said...

yeah! its much better,

loan insurance stocks said...

ive done something here to have you a few cents!

caterpillar komatsu said...

thats amazing story.

why paying more said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

limaumaniss said...

untungnye dapat kawan camni...m missing my frens too....walau pon tak sefikrah...tapi gila2 kami membuat kami serasi bersama...ahahah...well wat to do...my lecturer used to say " frens come n go"...hmm...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails